Formación

Com Fer Un Test De Paternitat?

En moltes ocasions un pare no està segur si els seus fills o algun d’ells són biològicament seus fills. Aquesta és una de les raons per la qual la ciència mèdica té a disposició del públic el que es coneix com un test de paternitat o un prova de paternitat -o prova d’ADN. Això científicament és possible gràcies que cada ésser humà té un codi genètic únic que l’identifica així mateix però també al seu arbre genealògic. A través de proves d’ADN és possible fins i tot identificar com és la composició genètica de persones que viuen en un lloc determinat però tenen sang i ascendència d’altres llocs del planeta en percentatges importants. És mateix principi s’aplica per determinar si una persona és el pare biològic d’un o més fills.

 

Ara bé, ¿Com es fa un test de paternitat? Com s’accedeix a aquest tipus de servei? Què ha d’aportar una persona com a prova per a això? Hi ha moltes formes en com es pot realitzar un test de paternitat. La majoria de test de paternitat es realitzen aportant proves del pare i els possibles fills. Aquest tipus de prova pot consistir en saliva dels involucrats, també a través de la sang, mostres de cabell que continguin arrel i també a través de l’orina. Una de les coses més impressionants dels test d’ADN és que és completament possible trobar mostres d’ADN pràcticament en cada part o àrea del nostre cos, el que facilita prendre mostres per a això.

 

Finalment, després d’haver pres les mostres, els laboratoris que realitzen test de paternitat el que fan és confirmar si hi ha o no coincidències en el codi genètic. En general un test de paternitat es pren alguns dies inclusivament una o dues setmanes. Les coincidències s’expressen en percentatge. És a dir, si una persona és el pare biològic d’algú el normal és que el resultat digui que hi ha una probabilitat de 99% i si no ho és s’expressa en una probabilitat de 0%.